Sunday, December 13, 2009

Viimane

Siin see nüüd on. Viimane sissekanne. See peab olema nüüd eriti humoorikas ja sisutihe?
Näpistan praegu paar minutit geneetika õppimise ajast, et paar viimast sõna kirjutada.
Eile käisin toidupoes igasugu prantsuslikke toiduaineid ostmas, et Eestisse kilode viisi süüa tarida. Mul pole aimugi kuidas see kõik mu kotti nii mahub, et ma ühtegi oma garderoobieset ma ei pea jätma...Õnneks mul on mullikilet, nii et ehk jäävad purgid ja pudelid terveks kotis. Aga toidupoes on juba täielik jõuluhullus, 50% poepinnast on kaetud nüüd külmkappidega, kus hunnikute viisi foie gras erinevas asendis. See ju neil jõulutoit. Ja kui ma neid foie gras virnasid vaatan, siis on eriti karjuvalt näha, kuidas tegelikult meie tarbimine maailma mõjutab. Miljoneid hanesid paksuks ajada ja siis nad kõik maksa pärast ära tappa. Eks sarnane massimõrvamine toimub ka verivorsti tegemiseks, aga see pole vahest nii ilmne, sest üks verivorsti ei võrdu üks siga, aga üks foie gras enamasti võrdub üks hani (olenevalt pakendist). Hahaa, minus on pead tõstmas taimetoitlane! Enne jõule! Kuu-nali!
Aga toidu teemal jätkates: terve nädala olen ma söönud võileibu erinevas asendis, mis on siin tõesti jube nämmad, eriti paninid. Aga kuidas need prantslased nii saledad on, kui nad igal hommikul söövad ühe pika saia ja igaks lõunaks võtavad panini? Ja mitte ainult võileivad, aga ka vahvlid crepid churrosed ja pontsikud. Nii et kui ma eile poodi läksin et midagi õhtuks süüa osta, siis kuigi esimesena seadsin sammud saia leti äärde, tuli mul kohale jõudes seal üllatuslik okse refleks ja pidin kiiremas korras sealt ära liikuma. Jah, ma kordan, Triinu tülgastab sai! Uskumatu, kas pole? Nii et nüüd mul on veel teinegi põhjus, miks ma väga Eestisse tahan. Tahaks normaalselt süüa ja süüa teha. Kuigi enne jõule on seda vist lootusetu tahta.
Jõuluturul on nii tore käia. Iga leti taga pistetakse sulle mingi degusteerida pakutav junn tiku otsas nina alla. See kukkus välja nagu mulle see ei meeldiks, aga loomulikult teeb mind õnnelikuks kõik, mida süüa saab. Eriti kui see on siuke gurmee toit nagu terrin ja foie gras või teod ja juustud.

Eesolev nädal tundub päris tore, ootan juba pikisilmi! Tõepoolest, nädala esimese poole pean ilmselt veetma raamatukogus õppimas ja küüsinärimas, et neljapäeval kogu siin veedetud aja pauguga lõpetada : kolm eksamit üksteise otsa! Aga pärast seda saan veeta terve öö Lyoni lennujaamas rämpstoitu süües ja aju välja lülitada totraid filme vaadates. Jah, see pole ka vist eriti tore. Aga reedel lõpuks ometi jõuan koju, söön kõhu täis (loodetavasti Caesari salatit? või midagi muud tervislikku, sest ma ei taha vist rämpstoitu, mida ma siin liiga tihti söön, enam kunagi näha) ja põrutan Tartusse naiskoori jõulukontserdile ja mis veel tähtsam, jõulupeole! Hurraaa!

Eestis näeme, minu ustavad lugejad!

À bientôt!

2 comments:

  1. Haha! Meenutades Norra reisi - vaevalt sul need purgid ja topsikud kotis terveks jäävad:D Hoian siiski pöialt sulle:) Ja kena põrumist eksamitel!

    ReplyDelete
  2. viimane ? :( see tähendab, et mu blogi ( mida ma kuus korra täiendan) kaotab ühe väga visa lugeja. Tead..minu toidud ei mahu kaa kuhugi :(ja ma pean neid sättima riiete vahele ! aga pakkimine on kõige põnevam osa üldsee !! ja siis muidugi eestis koti avamine ja vaatamine kui hästi läks pakkimisega.. aga noh..õnneks ei ole need minu jõulukinid mis toiduseks ja joogiseks saavad :)

    ReplyDelete